Валютні резерви НБУ зменшилися на 2,9 млрд. дол.

Середа, 22 жовтня 2008, 11:24

Валютні резерви Національного банку України (НБУ) у жовтні скоротилися на 7,7%, або на 2,9 млрд. дол., - до 34,6 млрд. дол.

Велика частина валютних резервів пішла на підтримку курсу гривні, повідомив Віктор Ющенко на зустрічі з представниками ділових засобів масової інформації у вівторок.

За оцінкою Голови держави, резервів банківського регулятора вистачить на погашення 8,8 млрд. дол. зовнішніх позик банків і підприємств у четвертому кварталі, але їхнє поповнення за рахунок кредиту МВФ уплине на ринок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Ющенко наголосив, що питання валютного курсу, стабільності гривні, стабільності банківської системи - одне з найважливіших при подоланні наслідків світової фінансової кризи.

Реклама:

"Це питання потрібно вирішувати одночасно з іншими, тому що ми не можемо говорити про допомогу економіці, не розуміючи, як ми будемо контролювати курс. Для нас дуже важливо дати відповідь на те, яким буде курс, дати сигнали для відповідних операцій та запозичень. У той же час потрібно утримати депозитну позицію у банківській системі. Інакше ми не зможемо гарантувати стабільності банківської системи", - цитує Президента газета "Дело".

Як повідомлялося, валові міжнародні резерви НБУ у вересні 2008 року знизилися на 1,4%, або на 533,98 млн. дол., - до 37,529 млрд. дол.

У вересні Нацбанк продав на валютному ринку на 150,3 млн. дол. більше, ніж купив, тоді як у серпні купив на 1,21 млрд. дол. більше, ніж продав. Загальний обсяг операцій на міжбанку у вересні в порівнянні із серпнем скоротився на 6,2% - до 19,027 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!