Росія підвищить безпеку АЕС України та Вірменії

Понеділок, 29 вересня 2008, 14:46

Росія має намір сприяти Україні й Вірменії в підвищенні безпеки АЕС і готова виділити на це 27 млн. дол., заявив генеральний директор держкорпорації "Росатом" Сергій Кірієнко на генконференції МАГАТЕ в понеділок у Відні, повідомляє агентство "Інтерфакс" .

За його словами Росія надасть 17 млн. дол. Україні для прискорення початку виводу з експлуатації Чорнобильської АЕС. Ці гроші планується переказати на рахунок ядерної безпеки й Чорнобильському фонду "Укриття".

Для підвищення безпеки Вірменської АЕС у рамках програми технічного співробітництва МАГАТЕ вже цього року Вірменії буде надане 10 млн. дол.

Голава "Росатому" також повідомив, що Росія ратифікувала виправлення до Конвенції про фізичний захист ядерних матеріалів й закликає держави, які цього ще не зробили, "по можливості скоріше підписати й ратифікувати як міжнародну Конвенцію про боротьбу з актами ядерного тероризму, так і Конвенцію про фізичний захист ядерних матеріалів й виправлення до неї", - відзначив Сергій Кірієнко. Він також підкреслив важливість систематичних зусиль МАГАТЕ зі зміцнення режиму фізичної ядерної безпеки у світі.

Реклама:

Генеральний директор "Росатому" є також головою ради директорів ВАТ "Атоменергопром", де консолідовані цивільні підприємства російської атомної галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!