Долар за сьогодні впав до євро на 1,02%

П'ятниця, 12 вересня 2008, 18:05
 

Різкі коливання обмінних курсів основних світових валют тривають на фінансовому ринку. У результаті значно ослабнули позиції долара США - його курс упав нижче 1,4 євро. За сьогоднішній день долар знецінився відносно євро на 1,02%.

Як повідомляє ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ із посиланням на "ІТАР-ТАСС", відтік інвесторів від американської валюти викликаний побоюваннями, що підсилюються, щодо виникнення нового кризового витка у фінансовій системі США, коли один з найбільших банків "Lehman Brothers" виявився на грані краху.

Нинішня тенденція падіння курсу долара США виникла після його посиленого зростання на попередніх п'яти торговельних сесіях. Настільки швидке коливання мало негативні наслідки для всього світового фінансового ринку, а також ряду валют, включаючи рубль.

На думку представника одного з найбільших банків лондонського Сіті, на піку несподіваного росту курсу долара США спекулятивні інвестори, що зробили короткострокові ставки на російський рубль, в екстреному порядку ліквідували свої позиції. Однак із знеціненням долара, яке розпочалося, спекулятивний тиск на російський рубль повинен ослабнути, відзначив фінансовий фахівець.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!