Поновлення дії 25% мита на ввіз автомобілів до кінця 2008 року доцільне

П'ятниця, 12 вересня 2008, 14:38
 

Міністр промислової політики Володимир Новицький вважає, що сьогодні "є всі підстави для продовження до кінця 2008 року дії ввізного мита на автомобілі в розмірі 25%". Про це повідомляє агентство ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

"Все буде залежати від того, як проголосує Верховна Рада (чи переборе вето президента на закон, що продовжує дію цього мита - ІФ), але я, як керівник промислового комплексу, вважаю, що підстави для її продовження є", - сказав він журналістам у рамках Столичного автошоу, що відкрилося в п'ятницю в Києві.

На думку міністра, у цьому випадку міжнародні домовленості порушені не будуть, оскільки держбюджет-2008 формувався з обліком 25% мита.

Відповідаючи на запитання про доцільність поновлення 25% мита, В.Новицкий відзначив, що це, проте, важливо для виконання інвестиційних програм вітчизняних автовиробників.

Реклама:

Торкаючись питання про подальші заходи, ініційовані урядом для захисту вітчизняного автовиробника в умовах відкритого ринку, міністр відзначив, що в цей час науково-технічна рада Мінпромполітики розглядає програму розвитку автомобілебудування до 2015 року, де буде запропонований ряд заходів для збереження існуючої динаміки автовиробництва.

Разом з тим В.Новицький не конкретизував, які саме заходи пропонує міністерство із цією метою.

Він відзначив, що цього року в Україні, як очікується, буде випущено 450 тис. автомобілів, тоді як в 2007 році було випущено близько 403 тис.

"Темпи зростання автовиробництва вищі, ніж у цілому по промисловості, і вищі, ніж по машинобудуванню, але місткість ринку дуже велика, і частка українських автомобілів на ньому сьогодні менше, ніж імпортних", - сказав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!