Припинено розробку Межріченського ГЗК

Середа, 25 червня 2008, 12:10

24 червня у вівторок компанія OstChem Holding Дмитра Фірташа заявила про загрозу зупинки будівництва Межріченського ГЗК.

У компанії говорять, що зупинять виробництво, якщо не буде вирішене питання з дозволом на відчуження лісових територій. Експерти прогнозують перехід конфлікту в юридичну площину, - повідомляє "Комерсант Україна" .

Про те, що OstChem Holding (управляє хімічними активами Group DF Дмитра Фірташа) стикнулася із труднощами в реалізації проекту будівництва Межріченського гірничозбагачувального комбінату (ГЗК; Житомирська область), розповів вчора прес-секретар OstChem Ukraine Олексій Федоров.

За його словами, у проект вже вкладено понад 80 млн грн із запланованих 130 млн грн. "Однак на цей момент вирішення проблеми дефіциту сировини для титанової галузі заблоковане Мінприроди, що безпідставно відмовляє холдингу у виділенні земельних ділянок і тим самим ставить під сумнів стабільну роботу "Кримського титану" і "Сумихімпрому" протягом 2009 року", - говорять у компанії.

Реклама:

Нагадаємо, 19 червня 2006 року постановою Кабміну ЗАТ "Кримський титан" (50%-1 акція контролює OstChem, інші - держава) одержало в оренду ділянку землі лісогосподарського призначення під розробку Межріченського родовища ільменитових руд.

"Розвиток підприємств титанової галузі України супроводжується збільшенням їх потреб у сировині, що випереджає можливості існуючих виробничих потужностей з видобутку ільменіту, - говорять у Мінпромполітики.

Вирішити цю проблему передбачалося за рахунок відкриття нових кар'єрів на Іршанському ГЗК та розпочатою роботою на Межріченському ГЗК".

Начальник прес-служби Міністерства охорони навколишнього природного середовища Володимир Гаптар вчора не підтвердив, але і не спростував інформацію OstChem.

Однак в міністерстві повідомили, що проект розвитку сировинної бази для титанової галузі був припинений ще у квітні цього року, оскільки виділення ділянок для Межріченського ГЗК "необхідно доробити".

Керуючий партнер юридичної фірми Astapov Lawyers Андрій Астапов прогнозує перехід протистояння між OstChem і міністерством у юридичну площину.

"Якщо структури Дмитра Фірташа зважаться на оскарження рішення міністерства в суді, то будуть мати досить високі шанси на перемогу", говорить Астапов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!