Білоруська опозиція закликає бойкотувати "Райффайзен-банк"

Понеділок, 24 березня 2008, 11:20

Партія БНФ закликає вкладників "Райффайзен-банку" розірвати з ним стосунки і забрати свої вклади з цього банку.

Про це повідомив голова опозиційної білоруської партії Левон Борщевський.

За його словами, це викликано заявами Олександра Лукашенко в інтерв'ю Австрійському агентству преси (АПА) 20 березня.

"Демократія в Білорусі така ж, як і в Австрії, майже один до одного", - сказав глава держави. "Так чого ж ще не вистачає в демократичному портреті Білорусі? Що ще треба Європі від Білорусі?" - задався питанням президент.

Реклама:

"Цього ж дня, 20 березня, в Гомелі було арештовано одного з лідерів Партії БНФ Андрія Тенюту. У зв'язку з цим я висловлюю свій подив, чому австрійський уряд не реагує на заяву Лукашенка, що в Білорусі демократія на рівні австрійської. Ми не розуміємо, чому австрійський "Райффайзен-банк" фактично фінансує репресивний режим Олександра Лукашенка. Ми ініціюватимемо звернення до всіх європейських укладників "Райффайзен-банку" забирати свої вклади і переводити їх в інші банки, поки не будуть визволені всі політичні ув'язнені Білорусі", - сказав Борщевський.

Як сказав Борщевський, із пропозицією аналогічного звернення партія звернеться до всіх суб'єктів, які входять у коаліцію Об'єднаних демократичних сил (ОДС).

"Також через партнерські організації, через європейську пресу звернемося до громадян Австрії, щоб вони поставили питання своєму уряду: чому він допомагає існуванню в Білорусі репресивного режиму і дозволяє Лукашенку заявляти, що це робиться за принципом австрійських порядків", - сказав Борщевський.

Політик сподівається, що його ініціативу підтримають як його однопартійці, колеги по ОДС, так і "всі громадяни європейських країн, для яких слова "демократія" і "свобода" - не пустий звук".

Як заявив Борщевський, із цією заявою партія звернеться до громадських організацій Європи, до партнерських організацій, а також до європейської преси.

ЕП за матеріалами "Хартія'97"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!