У Лондоні продали найдорожчу квартиру світу

Понеділок, 17 березня 2008, 11:42

У центрі Лондона за ціною більш ніж 115 мільйонів фунтів стерлінгів - більш ніж 232 мільйони доларів - продали найдорожчу квартиру в світі

Містобудівна рада Вестмінстера вже видала дозвіл на планування цієї квартири в семиповерховій будівлі 1930 року, яка перебуває на однаковій відстані і від резиденції прем'єр-міністра Сполученого Королівства, і від Букінгемського палацу - резиденції королеви.

Придбана, але ще не побудована нерухомість буде розташована на площі Сент-Джеймс.

Найдорожчу квартиру побудують у будинку, який наразі є офісною будівлею. Всього в ньому обладнають шість квартир.

Реклама:

Сама будівля була придбана в листопаді 2007 року компанією Labarre Trading, зареєстрованою в офшорній зоні на Британських Віргінських островах. Компанія заплатила за цю будівлю 125 мільйонів фунтів стерлінгів.

За словами джерела, угода вже відбулася, хоча ще і не була офіційно зареєстрована. Ім'я покупця не розкривається. Відомо, що за квартиру заплатили від 115 до 120 мільйонів фунтів стерлінгів.

Ціна, за якою продали квартиру, перевищує попредній рекорд на нерухомість у Британії, встановлений 1 березня 2008 року донькою Леоніда Кучми Оленою Франчук. Вона придбала в Кенінгстоні п'ятиповерховий будинок ціною 80 млн фунтів стерлінгів, або 159 млн доларів.

ЕП за матеріалами "Лєнта.ру"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!