Україна пропонує Росії не говорити про ціни

Вівторок, 11 березня 2008, 13:19

Україна не планує на переговорах у Москві у вівторок порушувати питання про підвищення ставок на транзит природного газу по українській території.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов журналістам у вівторок у Києві.

"Україна не планує на цих переговорах порушувати питання про підвищення ціни на транзит, і ми вважаємо, що і російська сторона буде коректно поводитися, і не підніматиме питання про підвищення ціни на постачання газу", - сказав Турчинов.

На його думку, питання газових сховищ і транспортування природного газу територією України повинні бути тим фундаментом, на основі якого ціна на газ для України не може бути вище заявленої (179,5 долара за тисячу кубометрів).

Реклама:

"Навіть ціна, заявлена на рівні 179,5 долара, - вона, скажімо так, пропорційно значно більше зросла, ніж, наприклад, плата за транзит", - пояснив він.

Перший віце-прем'єр також вважає, що українська сторона достатньо впевнено підготувалася до переговорів. При цьому Турчинов підкреслив, що Україна розраховує на проведення переговорів на основі рівноправності сторін, які "хочуть очистити енергетичний ринок від посередників і будь-яких інших непрозорих схем".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!