Янукович про Тимошенко і газ: "За державу образливо"

Середа, 27 лютого 2008, 16:30

Лідер Партії регіонів, екс-прем'єр-міністр Віктор Янукович наголошує, що його уряд не залишав боргів перед Росією за поставлений газ.

Так він прокоментував заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що заборгованість за газ залишилися нинішньому Кабміну у спадок від уряду Януковича, повідомляє УНІАН.

"Будь-які голослівні звинувачення є нічим іншим як спробами зняти з себе відповідальність", - сказав Янукович журналістам у Брюсселі.

Екс-прем'єр підкреслив, що всі дані щодо розрахунків за газ є у відкритому доступі, зокрема, їх можна побачити на сайті Рахункової палати України.

Реклама:

"Уряд Януковича нічого не заборгував Росії. На звітний період часу був такий природний борг, який треба було сплатити 20 грудня 2007 року. Але це був поточний борг", - сказав він.

Янукович зазначив, що оскільки уряд Тимошенко вчасно не підписав угоду щодо поставок газу, то тепер власник цього газу може виставляти будь-які умови щодо сплати вже спожитого Україною газу.

"Ми самі себе підставили - за рахунок неузгодженості між гілками влади, за рахунок непрофесійного підходу, як це було у 2005 році, у 2006 році, і це повтор, але ще в гіршому випадку. Як кажуть російською мовою - "за дєржаву абідна", - наголосив екс-прем'єр.

Він підкреслив, що газове питання є "дуже чутливим" і "гратися" з ним можуть лише безвідповідальні люди.

Як відомо, 14 лютого 2008 року "Нафтогаз України" офіційно визнав наявність боргу перед "Укргаз-Енерго" в розмірі понад 5,28 млрд грн.

У середу в прес-центрі "Нафтогазу" повідомили, що компанія завершила погашення заборгованості перед "Укргаз-Енерго" за спожитий упродовж 2006-2007 років природний газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!