Київ може відмовитися від австрійців при будівництві сміттєспалювального заводу

П'ятниця, 22 лютого 2008, 17:36

Київська міська державна адміністрація може відмовитися від австрійського інвестора при будівництві сміттєспалювального заводу в Києві.

Про це в п'ятницю після засідання колегії КМДА повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

За його словами, 22 лютого - останній день, коли КМДА має отримати відповідь від австрійської компанії. Якщо відповідь надійде, то попередня домовленість залишиться у силі і КМДА розпочне підписання угоди з австрійською компанією. В іншому випадку КМДА оголосить новий інвестиційний конкурс щодо будівництва заводу, який може відбутися протягом двох найближчих місяців.

Голубченко зазначив, що підписання угоди може зірватися, оскільки КМДА не влаштовує вимога австрійської компанії надати банківську гарантію сплати інвестиційних коштів містом згідно із запропонованим графіком.

Реклама:

"Коли це так, то ми (КМДА) краще самі візьмемо кредит і самі збудуємо. Навіщо нам сплачувати комусь відсотки. Ми тому і погодилися на конкурс і говорили про інвестиційний проект, щоб не витрачати зайвих коштів", - додав він.

За словами Голубченка, якщо КМДА погодиться на умови австрійської компанії, то буде змушена сплачувати додаткові кошти за надання банківської гарантії і для цього закласти у заставу майно, про що не значилося у попередніх домовленостях.

У ймовірному конкурсі можуть взяти участь дві компанії - французька і угорська, які раніше програли конкурс австрійській компанії. Сміттєспалювальний завод планується збудувати у Деснянському районі поруч з ТЕЦ-6. Інвестиційний проект передбачався на суму 250 млн євро.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!