Дубина зустрівся з Міллером

Четвер, 17 січня 2008, 16:39

Голова правління російського Газпрому Алексєй Міллер у четвер у Москві провів зустріч із новим головою правління НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною.

"Зустріч носила ознайомчий характер", - заявили Агентству газової інформації (АГІ) в управлінні інформації Газпрому.

Минулої середи Костянтин Чуйченко - виконавчий директор компанії RosUkrEnergo - ексклюзивного постачальника імпортного природного газу в Україну, заявив, що в січні поточного року відбулося зниження обсягів постачання природного газу з Центральної і Середньої Азії в зв'язку з аномально холодною погодою. Зниження постачань планових обсягів становить близько 40 млн кубометрів на добу.

Чуйченко сказав, що у зв'язку з цим для забезпечення безперебійних постачань природного газу і заповнення балансу газу України в січні RosUkrEnergo придбала російський газ відповідно до чинного контракту і за формулою ціни, погодженої сторонами в січні 2006 року.

Реклама:

У першому кварталі поточного року ціна закупівлі російського газу, розрахована за формулою, становить $314,7 за тисячу кубометрів. На 16 січня 2008 року обсяг російського газу, поставленого компанією RosUkrEnergo споживачам України, сягнув близько 740 млн кубометрів.

"При цьому необхідно відзначити, що прострочена заборгованість компанії "Укргазенерго" перед компанією RosUkrEnergo AG наразі становить $830 млн, що, у свою чергу, призводить до формування заборгованості компанії RosUkrEnergo AG перед групою "Газпром", - заявив Чуйченко.

Офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов, у свою чергу, заявив АГІ:
"Справді, у січні поточного року Газпром за підписаним раніше контрактом постачає газ російського походження компанії RosUkrEnergo AG на кордоні Росії й України для компенсації обсягів центрально-азіатського газу, що випадають. Обсяг постачань поточний момент становить близько 740 млн куб. м. газу. Прямі постачання газу в Україну Газпром не здійснює".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!