Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

У Росії почнуть розселяти будинки без згоди власників

Вівторок, 10 липня 2007, 11:55

Влада Санкт-Петербурга готує поправки до міського закону "Про житлову політику", які дозволяють розселяти приватні квартири без згоди власників, якщо дома попадають в адресну програму розвитку територій.

Документ повинен бути готовий до осені, пише газета Ведомости.

Зараз примусово розселяти квартири можна тільки в тому випадку, якщо будинок визнано аварійним.

Нові правила в першу чергу торкнуться мешканців хрущьовок, на які припадає 8 з 100 мільйонів квадратних метрів петербурзького житла.

Реклама:

Усього в список адресної програми потрапили 31 квартал аварійних будинків і будинків масової забудови, які будуть піддані реновації.

У той же час губернатор міста Валентина Матвієнко пообіцяла, що "насильницького" розселення не планується, а квартири будуть викуповуватися у власників за ринковою ціною. Очікується, що жителі будинків, які розселяють, переїдуть у більш сучасне житло в тім же районі міста.

Наприкінці лютого 2007 року губернатор відвела на рішення проблеми старого житла міста 2-3 року, тому що 80 тисяч петербуржців живуть в аварійних квартирах. Влада міста вже заявила про намір виділити мільярд доларів на реновацію двох кварталів, забудованих хрущьовками.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!