Україна відновила транзит газу по газопроводу Уренгой-Ужгород

Понеділок, 21 травня 2007, 14:35

Україна повністю відновила транзит газу по газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород

Дочірня компанія "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" 18 травня ввела в експлуатацію на повну потужність ділянку магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород в Київській області.

Про це повідомляє прес-служба компанії НАК "Нафтогаз".

На сьогодні цим маршрутом української газотранспортної системи відновлено транспортування російського природного газу в напрямі європейських країн.

У прес-службі відзначають, що ліквідація наслідків позаштатної ситуації на пошкодженій ділянці газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород була виконана в строк, який відповідає світовій практиці проведення ремонтно-відновних робіт.

Реклама:

"Оперативність роботи всіх підрозділів ДК "Укртрансгаз" засвідчила надійність і ефективність українського маршруту транспортування газу споживачам країн Європи", - відзначають у прес-службі.

У компанії також відзначають, що інцидент не вплинув на безперебійність транзиту і обсяги транспортування природного газу, які на час проведення ремонтно-відновних робіт були направлені по інших магістральних газопроводах ГТС України.

Нагадаємо, 7 травня у Богуславському районі Київської області на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород", що належить "Укртрансгазу", стався вибух.

Газопровід "Уренгой - Помари – Ужгород" побудований в 1983 році. Довжина газопроводу - 4451 км. Проектна потужність - 32 млрд кубів на рік.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!