Брати Клюєви продали акції своєї корпорації закордонній "дочці"

Понеділок, 18 грудня 2006, 10:58

Віце-прем'єр Андрій Клюєв та його брат, народний депутат Сергій Клюев продали акції приналежного їм ВАТ "Укрпідшипник" австрійській компанії Slav Handel, Vertretung und Beteiligung AG, що входить до підконтрольної братам Кюєвим групи компаній Slav AG.

У корпорації "Укрпідшипник" повідомили, що австрійська компанія Slav Handel, Vertretung und Beteiligung AG сконцентрувала 94,185% акцій ВАТ "Укрпідшипник". У народного депутата Сергія Клюєва залишилося 1,351% акцій підприємства. До цього він володів 48,44% акцій ВАТ, а 47,092% належали його братові, віце-прем'єру Андрію Клюєву.

У компанії Slav AG підтвердили передачу акцій. "Укрпідшипник" інтегрувався в Slav AG", - говориться в повідомленні австрійської компанії.
За її даними, процес передачі активів (spin-off) "Укрпідшипника" Slav Handel почався в 2005 році. Примітно, що наприкінці 2005 року "Укрпідшипник" придбав контрольний пакет акцій Slav AG, одержавши на цю купівлю дозвіл Антимонопольного комітету.

Експерти зазначають, що перевід акцій ВАТ "Укрпідшипник" до австрійської компанії, котра котирується на Віденській фондовій біржі, істотно збільшить її капіталізацію.

Реклама:

"Це таке своєрідне публічне розміщення на європейському ринку", - вважає аналітик компанії "Мілленіум Капітал" Олексій Неврода.

Довідка

ВАТ "Укрпідшипник" займається торгівлею вугіллям, будівельними матеріалами, а також пасажирськими перевезеннями. За даними ДКЦПФР, на середину 2005 року компанії належало 18,69% акцій Артемівського заводу кольорових металів, 60% - страхової компанії "Орадон", більш 23% - шахти "Комсомолець Донбасу", 15,19% - АТ "Донецька фондова біржа" та 10,19% - ЗАТ "Гефест".

Slav AG заснована в 1992 році у Відні як дочірня структура корпорації "Укрпідшипник" для торгівлі сталлю, кольоровими металами, вугіллям та природним газом. З 2006 року є управляючою компанією корпорації "Укрпідшипник", торговельної компанії Slav Handels Gmb, Актив-банку та девелоперської компанії GBM. Slav AG належить братам Андрію та Сергію Клюєвим. Акції компанії котируються на Віденській фондовій біржі в третьому сегменті (без права купівлі-продажу). Капіталізація компанії складає більш ніж 110 млн. євро.

"Остров", "Комерсант-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!