Вчасна оплата спожитого газу – запорука стабільного постачання ресурсу

Вівторок, 8 грудня 2020 —
З початку карантину уряд захистив населення від можливого припинення надання комунальних послуг у разі несплати рахунків.

Проте деякі споживачі сприйняли цю інформацію хибно, подумавши, що за спожиті ресурси можна взагалі не платити.

Станом на початок листопада 7 з 10 клієнтів ТОВ "Чернівцігаз Збут" мають заборгованість за газ. Компанія нагадує своїм споживачам, які заборгували за газ, а таких близько 168 тис. клієнтів, що через несплату рахунків терміном більш як три місяці і при наявності заборгованості, сума якої перевищує 340 грн, боржник втратить право на отримання субсидії на наступні періоди.

Окрім того, боржники наражають себе на судові позови від компанії для примусового стягнення боргів. "Наші клієнти добре усвідомлюють, що на період дії карантину вони захищені законодавством й ми не можемо застосовувати штрафних санкцій або ще радикальніше – припиняти постачання газу. Однак це не означає, що варто повністю перестати сплачувати за спожитий ресурс. Шкода, що усвідомлення цього моменту є не у всіх", - зазначає Катерина Параска, директорка "Чернівцігаз Збут".

Варто пам’ятати, що борги потрібно буде повертати у будь-якому разі, а робити це добровільно – дешевше. Адже стягнення заборгованості в судовому порядку призведе до додаткових витрат з боку споживача, наприклад, лише сума судового збору складає більш як 2 тис. грн. "Наші менеджери регулярно здійснюють обдзвони клієнтів і нагадують про необхідність оплат рахунків, щоб не доводити діло до суду. З кожним споживачем ми працюємо індивідуально й готові йти на зустріч нашим клієнтам, тож маємо надію на їхню взаємність", - повідомила Катерина Параска.

Реклама: