"Очікуване споживання" в рахунку за газ: що це таке і навіщо

П'ятниця, 4 грудня 2020 —
На ринку газопостачання з’явилось останнім часом багато компаній. Цьому посприяло відкриття ринку газу з серпня цього року. Але є компанії, які в цій сфері вже не перший рік і саме вони задають високу планку стандартів обслуговування своїх клієнтів.

Однією з таких компаній, яка працює в Чернівецькій області, є ТОВ "Чернівцігаз Збут". Останні зміни, які покликані принести користь побутовим споживачам газу, є оновлення рахунку за газ.

Цього разу клієнтам надано додаткову можливість спланувати свої витрати на природний газ на наступний місяць. Грудневі рахунки клієнтів міститимуть інформацію про вартість природного газу, який ви спожили у листопаді, та обсяг очікуваного споживання у грудні.

Оплата очікуваного споживання – це вибір клієнта. Ви самі маєте вирішити – зручно так оплачувати газ чи ні.

Такий платіж дозволяє попередити появу заборгованості за природний газ і це особливо актуально напередодні Новорічно-Різдвяних свят. Сплативши за газ наперед, ви не хвилюватиметеся про це в переддень Нового року або, скажімо, під час відпустки.

 У "Чернівцігаз Збут" повідомляють, що сума очікуваного споживання у поточному місяці розраховується для кожного клієнта індивідуально. Вона залежить від об’єму споживання газу у грудні минулого року, також враховує динаміку використання ресурсу за останній рік.

Якщо внесений платіж виявиться більшим від вартості газу, спожитого по факту, це буде враховано та відображено у рахунку наступного місяця як переплата.

Ще одна перевага, яка виділяє цю компанію посеред інших, це зручні онлайн-сервіси. Сплатити за очікуваний об’єм споживання можна не лише за допомогою платіжки, а й в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.

Реклама: