В новий рік без боргів: чому потрібно вчасно розрахуватися за газ

Четвер, 24 грудня 2020 —
На сьогодні спостерігається катастрофічне падіння рівня розрахунків за спожитий газ з боку побутових споживачів. Борг за газ жителів Миколаївщини становить понад 440 млн грн. Частина споживачів не платить за газ три місяці і більше.

Правила постачання природного газу передбачають зобов'язання споживачів  своєчасно та в повному обсязі сплачувати за поставлений природний газ на умовах, визначених договором. Крім того, з відміною у серпні спеціальних обов’язків, несвоєчасна оплата за газ ставить під загрозу стабільність поставки природного газу. Оскільки постачальник газу повинен завчасно закупити газ для своїх споживачів.

"Незважаючи на те, що владою прийнято мораторій на відключення боржників у період карантину, компанія має право звертатися до суду. Так, у 2020 році на примусове стягнення боргу товариством до суду передано більше 1500 справ боржників", - зазначили у ТОВ "Миколаївгаз Збут".

Компанія закликає споживачів своєчасно розраховуватися за газ, оскільки, крім суми боргу, доведеться сплатити судові витрати та інші обов’язкові платежі. Борги за комунальні послуги, в т. ч. за спожитий газ, накопичені понад три місяці, сума яких перевищує 340 грн, є підставою для втрати права на отримання субсидії (постанова Кабінету Міністрів України № 848 від 21.10.1995 року (в чинній редакції)).

Розуміючи різні життєві та фінансові обставини, ТОВ "Миколаївгаз Збут" йде назустріч споживачам, у яких є заборгованість за природний газ та наразі відсутня можливість повністю сплатити значну суму боргу. Аби уникнути перспектив судових позовів та втрати субсидій, жителі Миколаївщини можуть укласти договори реструктуризації боргів. Договір реструктуризації дозволяє споживачу погасити борг частинами протягом 6-12 місяців з першим внеском від 30 до 50 відсотків.

У свою чергу, ТОВ "Миколаївгаз Збут" дякує споживачам,  котрі вчасно оплачують рахунки та нагадує, що протягом грудня триває передноворічна акція "Виграй 1000 грн на газ або теплі подарунки". За умовами акції кожен, хто сплатить "Рекомендовану суму" у платіжці за листопад, автоматично стане учасником розіграшу.

Серед призів:

- 10 сертифікатів по 1000 грн на газ;

- 10 термокружок;

- 10 пледів.

Акція триває з 5 до 30 грудня 2020 року. Переможців буде обрано 31.12.2020 в прямому ефірі за допомогою сервісу random.org.

Реклама: