Більше половини споживачів ТОВ "Миколаївгаз Збут" боргують за газ

Середа, 18 листопада 2020 —
Заборгованість споживачів ТОВ "Миколаївгаз Збут" за спожитий природний газ на сьогоднішній день становить 439,9 млн грн. Частина споживачів не платить за газопостачання понад 3 місяців.

Компанія нагадує, що наявність заборгованості може стати причиною втрати державної допомоги. За наявності заборгованості понад три місяці з оплати житлово-комунальних послуг, житлова субсидія не призначається. 

ТОВ "Миколаївгаз Збут" в повному обсязі виконує свої зобов'язання перед клієнтами, забезпечуючи безперебійне постачання газу під час карантину. На час карантину компанія не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ, а також не припиняє поставки газу боржникам. 

"Такі послаблення жодним чином не означають, що можна несвоєчасно оплачувати рахунки, - розповів директор ТОВ "Миколаївгаз Збут" Дмитро Маслов. -  Ми готуємо документи для стягнення боргів у судовому порядку. Аби уникнути перспектив судових позовів та втрати субсидій, рекомендуємо жителям області, які боргують за спожитий газ, сплатити борг або укласти договір реструктуризації".

Договір реструктуризації дозволяє споживачу погасити борг частинами протягом 6-12 місяців з першим внеском від 30 до 50 відсотків. Крім того, згідно з законодавством, житлова субсидія призначається за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію. 

У зв’язку з карантином клієнти компанії можуть безпечно та у зручний час сплатити за спожитий газ за допомогою онлайн сервісів: Особистий кабінет на сайті 104.ua, мобільний додаток 104Mobile, а також чат-бот 7104ua у Viber та Telegram.

Реклама: