Лише 14% підприємств Миколаївської області обладнали газові лічильники засобами дистанційної передачі даних

Понеділок, 4 лютого 2019 —
Ще понад 4,3 тис. підприємств Миколаївщини досі не встановили обладнання для дистанційної передачі даних, як того вимагає Кодекс газорозподільних систем. В основному, це невеликі компанії, які споживають до 10 тис. куб. м газу на рік.
У Миколаївській області налічується понад 5 тис. споживачів-юридичних осіб, які підпадають під дію цієї норми Закону. На даний момент тільки 14%, а це трохи більше 700 об'єктів, оснащені відповідними приладами.
У липні минулого року НКРЕКП продовжила термін установки приладів дистанційної передачі даних до травня 2019 року. Але за умови надання гарантійного листа, в якому компанії письмово підтвердили виконання своїх зобов'язань в строк. "До кінцевого терміну залишилося всього три місяці. Процедура установки необхідного обладнання займає від місяця до трьох. Тому закликаємо наших клієнтів поквапитися з вирішенням цього питання", - говорить голова правління ПАТ "Миколаївгаз" Павло Попов. Нагадаємо, що згідно з Кодексом газорозподільних систем, затвердженим ще в 2015 році, комерційні споживачі повинні були встановити засоби дистанційної передачі даних до 27 травня 2018 року. Однак, у зв'язку з неплатоспроможністю споживачів (зокрема, об'єктів соціальної сфери з невеликими площами приміщень і малим обсягом споживання газу), а також запізнілим початком процесу підготовки і подачі документів Оператору ГРМ, до травня 2018 року менше 10% об'єктів були оснащені необхідним обладнанням. Більш детальну інформацію Ви зможете знайти на офіційному сайті ПАТ "Миколаївгаз" https://mk.104.ua/ua/for-clients/do-uvagi-klijentiv/id/jak-obladnati-gazovi-lichilniki-zasobami-distancij-32206  Довідка про компанію: ПАТ "Миколаївгаз" - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг розподілу природного газу складає близько 500 млн. куб. м газу. Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. ПАТ "Миколаївгаз" забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області. Клієнтами компанії є понад 347 тис. сімей Миколаївської області, а також 6,3 тис. підприємств, установ і організацій, найбільші з яких - аграрне підприємство "Нібулон", молочна компанія "Лакталіс", Вознесенський шкіряний завод "Возко", Чорноморський суднобудівний завод, Миколаївський комбінат хлібопродуктів та інші. ПАТ "Миколаївгаз" входить в десятку кращих платників податків області. Щорічно підприємство перераховує до бюджетів різних рівнів близько 50 млн. гривень.
Реклама: