Порошенко вірить, що МВФ надішле гроші до виборів

Субота, 26 вересня 2009, 18:33

Україна зможе до виборів отримати черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив голова ради Національного банку Петро Порошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що співпраця з МВФ продовжиться за будь-якої погоди", - сказав він, виступаючи на шостому щорічному Ялтинському саміту (YES - Yalta european strategy).

Порошенко підкреслив, що Фонд продемонстрував можливість і готовність гнучко підходити до окремих спірних питань у співпраці з Україною, і висловив упевненість, що і перед виборами будуть знайдені компроміси з найбільш чутливих питань.

На його думку, цілком можливе перенесення терміну виділення четвертого траншу кредиту на місяць або два, проте позитивне рішення все одно буде прийняте.

Голова ради НБУ відзначив, що у фінансовому секторі українська сторона виконує домовленості з МВФ.

"Усіх маяків монетарної політики Нацбанк дотримується", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що співпраця з МВФ залишається для України дуже важливим елементом оздоровлення і позитивно впливає на ставлення інвесторів до країни.

При цьому він прогнозує, що до президентських виборів рішучі кроки в проведенні реформ в країні малоймовірні, тоді як у 2010 році Україна змушена буде активізувати їх.

"Чи потрібен лідер, якому будуть довіряти і який зможе провести реформи. Думаю, 2010 рік стане роком реформ в Україні", - заявив голова ради Нацбанку.

Серед секторів, де необхідні реформи, він виділив енергетику, сільське господарство, оподаткування, пенсійне забезпечення, підкресливши також важливість проведення тверезої бюджетної політики і розробки пакетів економічних стимулів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!