Німеччина дозволить будівництво "Північного потоку-2" в березні - Коболєв

П'ятниця, 23 лютого 2018, 15:35
 

Уряд Німеччини планує винести остаточне рішення про будівництво російського газопроводу "Північного потоку-2" у березні.

Про це під час круглого столу "Парламент - уряд - "Нафтогаз" заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, передають Українські Новини.

"За нашою інформацією, уже в березні уряд Німеччини планує видати остаточний дозвіл на будівництво Північного Потоку-2", - заявив він.

Коболєв додав, що український парламент має максимально швидко сформувати критерії вибору переможця в конкурсі на спільне управління ГТС України.

Реклама:

"Нам потрібен терміново голос іноземного партнера в Європі, що допомагатиме нам лобіювати, щоб транзит залишився в Україні", - додав він.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!