"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зеленський: Залучення іноземних інвестицій – наш пріоритет

П'ятниця, 19 березня 2021, 13:05
 

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна особливо зацікавлена у співпраці з Німеччиною у сферах діджиталізації та IT, енергетики та енергоефективності, інфраструктури та логістики.

Про це він сказав у своєму відеозверненні до учасників Четвертого українсько-німецького бізнес-форуму, повідомляє Офіс президента.

За його словами, Україна прагне синхронізувати та інтегрувати свою економіку до господарської системи ЄС, і на цьому шляху особливе значення має співпраця з Німеччиною.

Від імені України Зеленський подякував Федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і німецькому уряду за підтримку України в умовах агресії, що триває з боку РФ.

Реклама:

Також він запевнив представників бізнес-спільноти Німеччини, що стратегічний курс України на європейську інтеграцію залишається незмінним.

"Ми прагнемо синхронізувати та інтегрувати нашу економіку до господарської системи Європейського Союзу. На цьому шляху особливе значення має співпраця України з Німеччиною-– двигуном європейської інтеграції", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна особливо зацікавлена у співпраці з Німеччиною у сферах діджиталізації та IT, енергетики та енергоефективності, інфраструктури та логістики, в аграрній та авіакосмічній галузях.

"Залучення іноземних інвестицій - наш пріоритет. З метою створення сприятливого інвестиційного середовища в Україні здійснюються глибокі структурні реформи.

Торік нами ухвалено закон про державну підтримку інвестицій, який передбачає супровід інвесторів, що створюють нові робочі місця та реалізують інвестиційні проекти з обсягом вкладень від 20 мільйонів євро", - заявив президент і закликав учасників форуму звернути увагу на цей механізм і скористатися можливостями, які дає Україна.

"Наш курс на "зелене" майбутнє й залучення інвестицій у цей сектор непохитний. Ми також не звертаємо з курсу на лібералізацію ринків електричної енергії та газу, запровадження стимулюючого тарифоутворення для модернізації цих секторів, що відкриває нові інвестиційні можливості", - сказав прем'єр Денис Шмигаль.

Він також бачить значний потенціал для поглиблення взаємодії з Німеччиною у авіа- та космічній сфері, промисловості та логістиці, агросекторі, ІТ-партнерстві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: