OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 2 листопада 2016, 21:00

Головна новина дня: Чергова місія Міжнародного валютного фонду прибуде в Україну 3 листопада. Про це "Економічній правді" повідомило джерело в Міністерстві фінансів.

***

Ми вже майже тиждень пишемо хто і скільки задекларував, але ще ні слова не написали, що загрожує чиновникам за брехню в деклараціях. Виправляємося, читайте.

До речі, цікавий факт: 119 народних депутатів, які в 2015 році задекларували понад мільйон гривень, отримували компенсацію на житло.

Реклама:

***

Новини зі світу прогнозів. Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання економіки України на 2017 рік на рівні 2,5% при інфляції рік до року на 8,5%.

Наступний рік повинен стати роком заходу на український авіаринок європейських лоукостів - прогнозує міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Мінімум 10 млрд дол прямих інвестицій в економіку України в рік - нам теж прогнозують. Але в разі прийняття пакету законів щодо поліпшення інвестиційного клімату. Ключі від цього траншу - на панелі депутатського голосування.

***

Кабінет міністрів відмовив компанії Yuzgaz в поступку частки в проекті розробки Юзівської площі, після того як окружний адмінсуд Києва у якості забезпечувального заходу за позовом однієї з громадських організацій заборонив Кабміну приймати рішення про передачу частки в проекті з розробки Юзівської площі на користь Yuzgaz BV (Нідерланди).

***

Рубрика "Навколо Насірова". Суд визнав правомірним доручення Марушевської, яке не сподобалося голові ДФС. Марушевська нагадала, що для того, щоб "мінімізувати на митниці маніпуляції з цінами була створена система доручень, яка захищає бізнес від недобросовісних інспекторів". Хто не пам'ятає, Марушевская звинувачує Насирова в корупції, а він її в некомпетентності і постійно обіцяє звільнити. Так і живуть.

А Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов екс-заступника голови ДФС Костянтина Лікарчука і скасував рішення уряду від 7 вересня 2015 року про його звільнення. Лікарчук, правда, взяв і відразу ж звільнився.

***

Трохи різних цифр. 500 мільйонів доларів - саме на таку суму Кабінет міністрів уповноважив міністра фінансів Олександра Данилюка на підписання кредитного договору з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Все для підтримки закупівлі газу НАК "Нафтогазом", щоб ми не мерзли.

371 млн гривень - саме стільки винен народний депутат Іван Винник (БПП) "Альфа-Банку" і "ПриватБанку". Тепер йому не можна з України.

80 мільйонів гривень - саме стільки ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" в 2015-2016 роках перерахувало за нібито поставлене обладнання фірмі "Спецпроммеханізація", яку поліція вважає фіктивною.

А знаєте зі скількох рахунків суднобудівного заводу "Ленінська кузня", що належить Петру Порошенко, Державна виконавча служба зняла арешт? З 24 рахунків в 5 банках.

***

До речі про банки і тих, хто ними керує. Національний банк оновив порядок застосування санкцій Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року. Постанова розроблена з метою заборони українським банками переказувати кошти на рахунки подсанкціонних осіб і на власні рахунки українських банків, відкриті в подсанкціонних особах, крім операцій, метою яких буде капіталізація дочірніх банків, зареєстрованих відповідно до законодавства України.

А ще в Національному банку заявили, що операція з продажу банку "Михайлівський" може бути фіктивною.

А Альфа-Груп змінила керівництво "Укрсоцбанку" - стало відомо, що позачергові збори акціонерів "Укрсоцбанку" 31 жовтня достроково припинили повноваження членів наглядової ради, яка формувався попереднім власником - групою UniCredit.

***

Якщо ви думаєте, що це проблеми - почитайте про проблеми прогресивної Америки. Там не знають що робити з твіттером чинного президента США Барака Обами, коли він таким бути перестане.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!