Російських чиновників залишать без подарунків

Вівторок, 15 грудня 2015, 10:08

Будь-які подарунки чиновників до Нового року незаконні, у тому числі корпоративні календарі, щоденники з символікою відомства.

Про це пишуть "Известия" з посиланням на Мінпраці РФ.

Як зазначається, що подібні розпорядження спрямовані на боротьбу з корупцією, згідно з указом російського президента - обов'язкові до виконання усіма органами державної влади.

Згідно із повідомленням видання, з цією вимогою під розпис були ознайомлені всі урядові чиновники.

Реклама:

У листі Черкасов також попередив, що витрати відомств на новорічні подарунки також будуть вважатися поза законом.

"Цивільний кодекс та інші нормативні акти містять заборону на дарування особам, що заміщають державні посади, державним (муніципальним) і службовцям на одержання ними у зв'язку з виконанням службових обов'язків подарунків від фізичних та юридичних осіб. У зв'язку з цим витрати, у тому числі федерального бюджету, проведені на замовлення подарунків, планованих до вручення, є недоцільним",- йдеться в листі.

У свою чергу, в міністерстві підтвердили наявність листа і зазначили, що мова йде про будь-які, навіть найдрібніші, подарунки - наприклад, щоденниках чи квіти.

"Отримання службовцем будь-якого подарунка не у зв'язку з протокольними заходами, зі службовими відрядженнями і з іншими офіційними заходами є порушенням заборони тягне дисциплінарну відповідальність. Тому дарувати службовцю подарунки не в рамках зазначених заходів не можна. Службовець зобов'язаний відмовитися від таких подарунків",- повідомив офіційний представник Мінпраці.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 29 травня видав розпорядження, згідно з яким чиновники повинні будуть здавати в адміністрацію президента подарунки, отримані на заходах і у відрядженнях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!