Рада не підтримала варіант бюджетної політики уряду Яценюка

Четвер, 5 червня 2014, 18:19

Верховна рада відмовилася підтримати запропоновані урядом Основні напрями бюджетної політики на 2015 рік.

За ухвалення проекту резолюції проголосували 125 народних депутатів при необхідному для прийняття рішення мінімумі у 226 голосів, повідомляє "УНІАН".

Виконувач обов'язків президента, спікер парламенту Олександр Турчинов доручив Міністерству фінансів спільно з бюджетним комітетом Верховної ради доопрацювати Основні напрями бюджетної політики на 2015 рік і внести найближчим часом на розгляд парламенту новий варіант документа.

"Я попросив би уряд попрацювати з бюджетним комітетом. Визначитися щодо уточненого і допрацьованого документа і внести його до Верховної ради. Тому що, на жаль, дуже мало депутатів підтримують цей проект" - сказав Турчинов.

Реклама:

Відхилений парламентом варіант Основних напрямів бюджетної політики наступного року передбачав обмеження дефіциту держбюджету на рівні не більш як 3% ВВП і держборгу - не вище за 55% від валового внутрішнього продукту України.

Як повідомлялося, Світовий банк прогнозує дефіцит держбюджету України з урахуванням ПДВ-облігацій - на рівні 4,8% від ВВП у 2014 році і 3,3% у 2015 році. Державний і гарантований державою борг, за прогнозами банку, досягне 47,4% у 2014 р. і 48,5% ВВП у 2015 році.

Експерти Міністерства економічного розвитку і торгівлі, науково-дослідних інститутів, а також провідних економічних інститутів Нацакадемії наук прогнозують падіння ВВП країни за підсумками 2014 року на 4,6% і зростання економіки в 2015 році на 2,2%.

За прогнозами Міжнародного валютного фонду, зростання реального ВВП відновиться на рівні до 2%.

За прогнозами Світового банку, економіка України в 2015 році повернеться до зростання, це може бути зростання до 3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!