Проблем із транспортом на Євро-2012 не буде – Колесніков

Понеділок, 19 березня 2012, 18:28

Українці та гості столиці не відчують жодного дискомфорту з транспортним забезпеченням – Київ зможе забезпечити достойне транспортне обслуговування Євро-2012.

Про це заявив віце-прем’єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков за підсумками наради щодо нелегальних автоперевезень, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"Київ тільки за останні три тижні отримав 400 автобусів та тролейбусів, згодом отримає ще 600. Таким чином до середини наступного року Київ відновить свій радянський парк, який був до 1991 року. Проблем із транспортним забезпеченням як Євро-2012, так і надалі не буде", - сказав він.

Колесніков при цьому зауважив, що розвиток ринку легальних автоперевезень сприятиме оновленню автоперевізниками свого парку.

Реклама:

"Якщо легальні перевізники побачать ринок – вони самі почнуть оновлювати свій рухомий склад, розширювати мережу. А чим більше буде пасажирів, чим більшою пасажиромісткістю буде рухомий склад – тим дешевше коштуватимуть квитки: адже цілком зрозуміло, що вартість перевезення буде нижча у того перевізника, який везе новим автобусом 50 пасажирів, аніж маршрутка - десятьох. Цінова конкуренція сама відрегулює ці питання, адже конкуренція породжує якість", - упевнений він.

Віце-прем’єр зауважив, що Україні варто орієнтуватися на Європу, спиратися на досвід Лондона, який у рамках підготовки до Олімпіади зробив ставку на міський транспорт.

"Там міський транспорт – найвищої якості. Ми повинні наближатися до такої якості в Україні", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!