Українець був співучасником у розкраданні акцій "Газпрому"?

Середа, 22 лютого 2012, 11:07

Головне управління економічної безпеки і протидії корупції МВС Росії повідомляє про затримання підозрюваних учасників у розкраданні акцій "Газпрому" на 19,836 млн рублів.

Затримано і підозрюваного організатора афери - 50-річного бізнесмена, передають "Ведомости".

Цінні папери були викрадені у трьох акціонерів в 2008 році.

Слідство встановило, що всі вкрадені акції зараховані на депозитарний рахунок якоїсь фізичної особи, від імені якої зловмисники за підробленим паспортом проводили операції з переведення в готівку.

Реклама:

У прес-релізі МВС кажуть, що в причетності до розкрадання підозрюються керівники і співробітники низки комерційних банків і організацій.

На першому етапі злочинної схеми один з членів групи, який раніше працював у фірмі, пов'язаній з веденням та обліком реєстру акціонерів газової промисловості, наводив довідки про власників великих пакетів акцій, встановили слідчі.

Він вибирав тих, у кого цінні папери були куплені на початку 90-х років і зареєстровані у власність за старими паспортами радянського зразка.

Потім на їх імена виготовлялися підроблені паспорти та передавальні розпорядження на відчуження цінних паперів.

Потім акції відчужувалися на користь одного з подільників - громадянина України, у якого був відкритий рахунок депо в брокерській комерційній організації за підробленим паспортом громадянина Росії.

Після цього цінні папери продавали на міжнародній валютній біржі, а виручені гроші ділили між членами злочинної організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!