Бізнес-війна регіоналів триває. Просять покарати Лавриновича

Четвер, 26 січня 2012, 13:50

Народний депутат Ірина Бережна вважає, що міністр юстиції Олександр Лавринович має понести політичну відповідальність за можливий провал Україною плану по лібералізації візового режиму з ЄС.

Про це, як повідомляє прес-служба політика, Бережна заявила в коментарі представникам ЗМІ.

За словами Бережної, недбалість чиновників Міністерства юстиції України є головною перешкодою на шляху до введення безвізового режиму між Україною і ЄС.

"За моєю інформацією, на сьогоднішній день Україна більш, ніж на 80% виконала першу фазу плану лібералізації візового режиму, однак подальше просування до результату є під великим знаком питання. У першу чергу, через гальмування Міністерством юстиції питання про введення біометричних паспортів, що є головною умовою безвізового режиму з ЄС", - підкреслила Бережна.

"Щоб прискорити ці процеси, я через ЗМІ хочу звернутися до прем'єр-міністра Миколи Азарова з пропозицією винести Олександру Лавриновичу догану за відвертий саботаж у питанні лібералізації візового режиму з ЄС", - відзначає Бережна.


Народний депутат також підкреслила, що "закон про біометричні паспорти був прийнятий парламентом, але саме стараннями міністра юстиції Олександра Лавриновича був ветирований президентом".

Реклама:

Як відомо, раніше міністра юстиції Олександра Лавриновича обвинувачували в лобіюванні надання німецькій компанії Muhlbauer права випускати біометричні паспорти.  На випуск цих паспортів традиційно претендує концерн ЄДАПС, пов'язаний з Василем Грицаком.

Через протистояння з ЄДАПСОМ Лавринович вже ставав об’єктом критики однопартійців.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!