Янукович повертається до Києва. Азаров продовжує переговори з Путіним...

Середа, 21 грудня 2011, 01:05

Президент і прем'єр-міністр України Віктор Янукович і Микола Азаров провели у вівторок увечері зустріч зі своїми російськими колегами Дмитром Медведєвим і Володимиром Путіним.

Про це повідомляє інформоване джерело, близьке до переговорного процесу, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними агентства, президенти двох країн зустрілися в Горках, прем'єри - в Ново-Огарьово.

Джерело не підтвердило інформацію про спільні зустрічі президентів і прем'єрів двох країн.

Реклама:

Після зустрічі з Медведєвим Янукович завершив візит до Москви і вилетів до Києва, повідомило джерело.

Тим часом прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що сьогоднішня зустріч з прем'єр-міністром Російської Федерації Володимиром Путіним дасть поштовх для вирішення проблемних питань в енергетичній сфері.

"Я сподіваюся, що наша сьогоднішня розмова дасть імпульс у пошуку остаточного рішення для вирішення питань в енергетичній сфері" - зазначив Азаров.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.

Україна і Росія вважають недостатнім рівень співпраці в інвестиційній сфері і мають намір його активізувати, заявили Азаров і Путін під час зустрічі в Москві.

"В інвестиційній сфері нам потрібно ще багато працювати, щоб ваші інвестиції приходили в Україну, а наші - в Росію" - зазначив Азаров.

У свою чергу, Путін відзначив, що російські інвестиції в економіку України в поточному році перевищили 1 мільярд доларів, а українські інвестиції в економіку Росії досягли рівня понад 325 млн доларів, йдеться у повідомленні українського Кабміну.

"Це дуже мало для обох держав, потрібно подумати над тим, як їх збільшити" - сказав Путін.

Крім того, за даними прес-служби, сторони висловили задоволення тим, що в 2011 році україно-російський товарообіг перевищить 50 млрд доларів.

Зустріч прем'єра РФ Путіна і Азарова продовжується в ніч на середу в підмосковній резиденції прем'єра РФ в Ново-Огарьово.

Основна інтрига в російсько-українських відносинах напередодні Нового року знову пов'язана з ціною на російський газ.

Відкриваючи зустріч, Путін наголосив на необхідності розвитку інвестиційної складової торгово-економічного співробітництва Росії та Україні.

"Звичайно, нам потрібно і далі працювати над енергетикою, розвивати її, пропонувати шляхи розвитку в цій сфері. Ми мали можливість поговорити і раніше, і зараз є можливість поговорити", - сказав Путін.

Глава українського уряду підтвердив: "Так, це точно. Керівники наших енергетичних відомств не сплять, вдень і вночі працюють, хочуть врегулювати", - сказав Азаров.

"Ми готові шукати і компромісні рішення, але перш за все взаємовигідні, щоб це було вигідно і для вас, але було вигідно і для нас. Тому я сподіваюся, що наша сьогоднішня розмова дасть імпульс до пошуку остаточного рішення", - заявив український прем'єр.

Азаров висловив надію на те, що, незважаючи на пізній час переговорів, вони приведуть до результату.

У свою чергу, російський прем'єр, характеризуючи російсько-українські відносини, зазначив, що вони розвиваються в цілому добре.

З російського боку в переговорах беруть участь заступник глави апарату уряду Юрій Ушаков і глава "Газпрому" Олексій Міллер.

За кілька годин до зустрічі Путіна і Азарова "Газпром" провів чергові переговори з українською стороною.

Про їх результати повідомлено не було.

Очікується, що про результати переговорів стане відомо в середу, 21 грудня, вранці.

Нагадаємо, Україна вимагає від "Газпрому" додаткової знижки на газ.

Російська сторона неодноразово говорила про можливість зниження ціни тільки за умови участі "Газпрому" в українській газовій галузі на рівні власності.

Минулого тижня в українській пресі навіть з'являлися проекти міжурядових угод про нові умови партнерства, за якими "Газпром" може отримати половину акцій в українських газових активах по магістральному транспорту, зберіганню і розподілу газу.

Разом з тим, уряд України вже заклав у проект держбюджету-2012 рік ціну на імпортний газ у розмірі 416 доларів за 1000 кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!