"Нафтогаз" хоче натравити ЄС на газпромівський "Південний потік"?

Середа, 14 грудня 2011, 13:15

НАК "Нафтогаз України" критикує Європейський Союз за відсутність реакції на реалізацію Росією проекту з будівництва газопроводу "Південний потік".

Про це на брифінгу повідомив заступник голови правління компанії Вадим Чупрун, про це передає кореспондент "Українських новин".

"Ніде немає ніяких посилів від Європи на реалізацію цього проекту, і це нас дуже турбує", - сказав він.

Чупрун додав, що будівництво "Південного потоку" і заповнення газопроводу "Північний потік" ставить під загрозу існування газотранспортної системи України.

Реклама:

Напередодні ВАТ "Газпром" заявив, що не підпише "Нафтогазом" до кiнця грудня угоду щодо газу: "Новорiчних подарункiв не буде", - заявив у Москвi голова правлiння "Газпрому" Олексiй Мiллер.

Як повідомлялося, з метою диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу російський газовий монополіст "Газпром" реалізує проект будівництва газопроводу по дну Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи - проект "Південний потік".

Передбачається, що газопровід повинен пройти в обхід України по дну Чорного моря від узбережжя Росії до узбережжя Болгарії, а потім - в ряд інших європейських країн.

Потужність трубопроводу планується в обсязі 63 млрд куб. м в рік.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості у вересні заявило, що збільшення транзиту газу через Україну економічно буде більш вигідним для Росії, ніж будівництво "Південного потоку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!