Білорусь хоче продати на біржі в Україні 2,1 мільйона тонн пального

Середа, 14 грудня 2011, 09:40

"Білоруська нафтова компанія-Україна" ("БНК-Україна") активно проробляє питання продажу нафтопродуктів на українському ринку через біржі.

Про це вчора в ході 7-ї щорічної конференції "Ринок нафтопродуктів України: структура, тенденції, маркетинг, технології" повідомив голова компанії Микола Василевич, передає "Українська енергетика".

"Окрім Української міжбанківської валютної біржі, ведемо діалог ще з двома майданчиками. Можливо, буде задіяний і майданчик "Бєлнафтохіму", – зазначив він.

Василевич підкреслив, що в 2012 році планується поставити 2,1-2,22 млн тонн світлих нафтопродуктів в Україну, зокрема 1,56 млн тонн дизельного пального та 540-660 тис тонн бензинів.

Реклама:

За його словами, у поставці нафтопродуктів максимально буде використовуватися автотранспорт, а також буде освоюватися спосіб доставки баржами.

"Пробу пера [щодо поставок світлих нафтопродуктів баржами] буде здійснено в 2012 році, просуватимемось потроху вперед", – впевнено сказав він.

"БНК-Україна" відкрито в березні 2010 року як дочірнє підприємство ЗАТ "Білоруська нафтова компанія" для організації збуту нафтопродуктів.

ЗАТ "Білоруська нафтова компанія" створена у травні 2007 року, її акціонерами є найбільші підприємства білоруської нафтової галузі, які займаються видобуванням та переробкою, а саме ВАТ "Мозирський нафтопереробний завод" та ВАТ "Нафтан".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!