Азаров похвалився, що рік прожив без грошей МВФ

Понеділок, 14 листопада 2011, 16:30

Уряд вже майже рік обходиться без ресурсів Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час економічної прес-клубу у понеділок, пише газета "Дело".

"Через півтора місяці буде рік, як ми не отримуємо від МВФ жодного долара", - підкреслив Азаров, відзначивши, що відсутність кредитних міжнародних ресурсів не призвела до проблем у країні: всі зовнішні зобов'язання Кабмін виконує сумлінно, всі соціальні програми фінансуються.

"Ми цей рік прожили без проблем, проживемо і наступний", - запевнив він, додавши, що протягом 2011 року за рахунок зваженої економіко-фінансової політики уряду вдалося як стабілізувати внутрішню ситуацію, так і скоротити співвідношення зовнішнього боргу до ВВП.

Реклама:

При цьому прем'єр-міністр підкреслив, що хоча в 2011 році і не було надходжень траншів від МВФ, співпраця з МВФ не переривалася ні на один день: Україна продовжує співпрацю за програмою stand-by.

Азаров пояснив, що так звана пауза в запозиченнях виникла через вимогу МВФ підвищити тарифи на житлово-комунальні тарифи для населення, на що Кабінет міністрів висуває свої аргументи, чекаючи перегляду газових контрактів і визначення обґрунтованої ціни на газ, від якої, власне , і залежать тарифи.

"У нас з місією МВФ був абсолютно відвертий діалог, ми кілька разів ретельно обговорювали наші позиції, і є повне порозуміння", - зазначив Азаров.

Як відомо, місія Міжнародного валютного фонду, яка працювала в Україні з 25 жовтня до 3 листопада, вирішила зробити перерву в переговорах з українською владою.

При цьому МВФ не навів інформації про тривалість перерви.

За результатами візиту, як передбачалося, місія повинна була рекомендувати раді директорів МВФ завершити перегляд програми за угодою stand-by і надати Україні черговий транш фінансування.

Колишній міністр закордонних справ, глава ради Національного банку Петро Порошенко заявляє, що у місії МВФ є сумніви в здатності України повернути отриманий від МВФ кредит.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!