ДКЦПФР вважає, що конфлікт з "Донецьксталлю" вичерпаний

П'ятниця, 23 вересня 2011, 13:19

Рішення ДКЦПФР про призупинення обігу акцій компаній групи "Донецьксталь" на термін до року через корпоративний конфлікт було правильним і дозволило цей конфлікт вирішити.

Про це заявив глава ДКЦПФР Дмитро Тевелєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Щодо "Донецьксталі" рішення комісії було абсолютно правильним, абсолютно законним, це моя і комісії позиція. Корпоративний конфлікт вичерпаний, акціонери домовилися, я так думаю. І давайте не будемо більше говорити на цю тему", - сказав Тевелєв.

Він уточнив, що поки комісія не скасовувала рішення про призупинення обігу більшості акцій з групи "Донецьксталі", оскільки не отримано рішення суду.

Реклама:

"Одержимо рішення суду, як вони сформульовані, тоді і будемо приймати рішення", - сказав голова комісії.

Як повідомлялося, ДКЦПФР 20 травня 2011 року припинила на рік обіг акцій ПрАТ "Донецьксталь" і ще 11 інших емітентів, що входять в однойменну групу.

Це рішення було прийнято після того, як народний депутат від Партії регіонів повідомив ДКЦПФР про корпоративний конфлікт між бізнесменом Віктором Нусенкісом і колишнім генеральним прокурором України Геннадієм Васильєвим і прийнятих в ході його рішеннях судів іноземних юрисдикцій.

З усіх цих компаній учасники ринку відносять до числа "блакитних фішок" акції ПАТ "Ясиновський КХЗ" і "Шахтоуправління "Покровське".

Донецький окружний адміністративний суд 21 червня 2011 року визнав неправомірним рішення ДКЦПФР щодо призупинення обігу акцій ПАТ "Донецьксталь", комісія відновила обіг цих акцій.

Після цього "Донецьксталь" заявила про плани оскаржити рішення комісії щодо інших акцій, чий обіг був призупинений.

В результаті суд 1 вересня скасував і інші рішення ДКЦПФР щодо інших підприємств групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!