"Роснефть" виxoдить з угоди з BP

Вівторок, 17 травня 2011, 18:13

Російська "Роснефть" виходить із угоди з BP через відмову російських акціонерів ТНК-ВР - консорціуму AАР - продати свою частку.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, близьке до "Роснефти".

"Роснефть" виходить із угоди з BP через неприйнятні умови з боку ААР ... "Роснефть" і BP пропонували 32 мільярда доларів, з них 9 мільярдів доларів - акціями BP, але ААР відхилила цю пропозицію", - сказало джерело.

За його даними, "Роснефть" буде шукати нових партнерів для роботи в Арктиці. Серед таких розглядаються Chevron, ExxonMobil, Shell, китайські компанії, уточнило джерело.

Реклама:

"До цих пір не було переговорів з іншими компаніями, але "Роснефть" розгляне всі пропозиції з боку Exxon, Chevron, Shell і китайських компаній", - додав він.

Однак у спільній заяві ААР і ВР, також зробленій у вівторок, йдеться про намір продовжити переговори про співпрацю ВР, "Роснефти" і ААР.

"Роснефть" і BP на початку року домовилися про стратегічне партнерство з BP. Альянс передбачає обмін акціями на суму близько 18 мільярдів доларів і спільне освоєння Арктики.

Однак угода до цих пір не відбулася, оскільки AAР через суд домоглася її тимчасової заборони, а ТНК-BP стала претендувати на місце британського акціонера при розробці шельфу Карського моря.

У середині квітня після декількох місяців суперечок "Роснефть", спочатку планувала завершити обмін акціями ще в лютому, погодилася дати BP і AAР ще місяць на з'ясування відносин, продовживши терміну укладання угоди обміну акціями до 16 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!