Банки готові кредитувати українських аграріїв

Понеділок, 4 квітня 2011, 17:10

Представництва найбільших іноземних банків в Україні зацікавлені у співпраці з українськими аграріями і заявили про готовність кредитувати вітчизняних виробників сільськогосподарської продукції.

Така домовленість стала результатом зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з головами правлінь банківських установ, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Мінагропроду.

"Залучення кредитних коштів у виробництво аграрної продукції є одним із ключових завдань роботи Мінагропроду. Зараз вітчизняні виробники зацікавлені в можливості кредитування майбутнього врожаю, тому співпраця з банками є невід'ємною складовою формування основи продовольчої безпеки України та вітчизняних споживачів", - заявив Присяжнюк, підсумовуючи зустріч із керівниками банків.

"За результатами домовленостей іноземні банки підтвердили готовність кредитувати сільгоспвиробництво. Я переконаний, що нові фінансові можливості дозволять українським аграріям зайняти більш активну позицію на світовому ринку продовольства", - наголосив він.

Реклама:

Також очільник Мінагропроду повідомив, що на сьогодні міністерство разом із НБУ виробляє механізми спрощення процедури кредитування сільгосптоваровиробників та максимально враховує найкращий досвід європейських країн зі створення максимально сприятливих умов для розвитку аграрного бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!