Росія може заборонити Visa і MasterCard

Понеділок, 7 березня 2011, 18:15

Депутат Держдуми В'ячеслав Рєзнік пропонує заборонити операційним центрам передавати за кордон інформацію за платежами, що здійснюються у межах Росії.

Відповідні зміни пропонуються в законопроекті про "Про національну платіжну систему", який був розроблений депутатами Госдуми 2010 року і переважно регулює обіг електронних грошей, пише FundMarket.

Однак крім оплат в Інтернеті під дію закону підпадають і банківські перекази, якщо вони здійснюються за допомогою платіжних карт. Тобто, будь-яка операція - видача готівки через банкомат або оплата рахунку в ресторані - буде контролюватися в Росії новим законом.

Коли власник пластикової карти Visa, MasterCard або іншої міжнародної системи здійснює будь-які операції, інформація про це автоматично передається на один з процесингових центрів платіжної системи в Європі або США. І вже звідти дані приходять у банк, який видав картку.

Реклама:
У Росії процесингових центрів міжнародних платіжних систем немає. Так що, у разі ухвалення поправок, іноземні оператори повинні будуть витратитися на відкриття в Росії своїх центрів, або операції з їх картками буде скорочено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!