Азаров назвав пенсійну реформу безальтернативною

Четвер, 24 березня 2011, 13:00

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає пенсійну реформу безальтернативною. 

Про це він сказав, виступаючи на з'їзді Федерації профспілок, повідомляють "Українські новини". 

"Альтернативи немає й виходу іншого немає. Нам обов'язково треба проводити пенсійну реформу. Не ми її проведемо - тоді інші проведуть, але з набагато більшими труднощами, з набагато більшими втратами", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що завдання уряду, а також профспілок - відпрацювати такий варіант пенсійної реформи, що буде найбільш прийнятним для громадян.

"І повинна нас підтримати молодь, оскільки це її майбутнє", - підкреслив Азаров.

Прем'єр зазначив, що уряд відклав прийняття пенсійної реформи, оскільки погоджується із думкою президента Віктора Януковича про те, що вона не готова до розгляду в парламенті. 

"Ми її відклали не тому, що чогось боїмося. Ми її хочемо провести з підтримкою людей, обов'язково з підтримкою. Не дати нашим провокаторам-опонентам скористатися й дестабілізувати ситуацію в країні", - сказав Азаров.

Зі слів прем'єра, реформа необхідна для того, щоб вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду.

Як повідомлялося, перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова також вважає, що прийняттю пенсійної реформи немає альтернативи 

Кабінет Міністрів має намір активізувати роз'яснювальну роботу з населенням щодо пенсійної реформи. 

3 грудня 2010 року у Верховній раді був зареєстрований законопроект №7455 "Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". 

Ним, зокрема, пропонується збільшити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.

Комітет Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує парламенту повернути законопроект № 7455 Кабміну на доопрацювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!