У Азарова обіцяють гречку по 13-14 гривень

П'ятниця, 4 лютого 2011, 20:21

Міністерство аграрної політики і продовольства заявляє про домовленість з переробними підприємствами про встановлення відпускної ціни на гречку з 7 лютого 12,6 гривень за кг.

"Є певні домовленості з переробними підприємствами про те, що найближчим часом з понеділка відпускна ціна на гречку не перевищить 12,6 гривень за кг. Тобто вона в роздробі буде в межах 13-14 гривень за кг, не більше", - сказав директор департаменту аграрних ринків Мінагропрода Анатолій Розгон, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, про готовність знизити відпускні ціни на нараді у першого віце-прем'єр-міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва у п'ятницю заявили найбільші виробники гречки.

"У них були проблеми технологічного плану. Є домовленості, що уряд допоможе їм у їх вирішенні. Вони, у свою чергу, готові забезпечити відпускну ціну на гречку 12,6 гривень за кг в необхідних обсягах", - сказав Розгон.

Реклама:

Він також повідомив про домовленості з торговими мережами, що націнка на гречку буде не більше 5%.

Розгон також відзначив, що уряд має намір підписати меморандум з найбільшими переробними підприємствами, яких налічується 12, і найбільшими виробниками гречки.

Розгон вважає, що в України немає підстав для різкого зростання цін на гречку, який спостерігається останнім часом.

Він запевнив, що внутрішніх ресурсів досить для забезпечення потреби країни в цій крупі до нового врожаю.

Останнім часом виробники гречаної крупи стримують її продажу через заходи державних контролюючих органів, що вживаються для недопущення зростання цін на неї.

У результаті скорочення посівних площ під гречку в Україну в останні роки спостерігається істотне скорочення пропозиції цієї культури.

У 2010 році виробництво гречки, на думку експертів, склало 133 тис. тонн, а її залишки на 1 липня 2010 року становили лише 8,4 тис. тонн проти 29,5 тис. тонн роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!