Губернатори розкажуть Азарову про дорожнечу харчів в грудні

Середа, 12 січня 2011, 12:22

Керівники ряду областей заслуховуватимуться на засіданні Кабінету міністрів з приводу підвищення в грудні цін на продовольство.

Про це заявив прем`єр-міністр Микола Азаров, передає УНІАН.

"Доручаю віце-прем`єр-міністру Віктору Тихонову і міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку проаналізувати прорахунки центральної і місцевої влади і внести пропозиції, як їх виправити. А керівників областей, де було допущене істотне зростання цін, порівняно з середніми показниками по країні, треба заслухати на засіданні Кабінету міністрів", - сказав Азаров.

Він зазначив, що, зокрема, в Сумській, Івано-Франківській, Волинській, Вінницькій і Житомирській областях підвищення цін на деякі групи товарів у грудні 2010 року істотно перевищило середні показники по країні.

Реклама:

Крім того, Азаров доручив Присяжнюку розробити програму щомісячного контролю над ціновою ситуацією на продовольчому ринку.

"Ми, нарешті, маємо опанувати механізм прогнозування цінової ситуації. А для компенсації чи мінімізації коливань існують добре відомі ринкові інструменти", - сказав Азаров.

При цьому він нагадав, що в 2011 році планується будівництво мінімум п`яти оптових ринків з продажу сільгосппродукції - в Києві, Львові, Харкові, Донецьку і Запоріжжі.

За допомогою цих ринків, зазначив прем`єр, держава зможе проводити товарні інтервенції і скоротити шлях продукції від виробника до споживача.

За даними Державного комітету статистики, інфляція в Україні в грудні 2010 року, порівняно з листопадом 2010 року, становила 0,8%, з початку 2010 року - 9,1%.

Ціни на харчові продукти і безалкогольні напої в грудні 2010 року до грудня 2009 року зросли на 10,6%. Ціни на фрукти в грудні 2010 року до грудня 2009 року зросли на 9,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!