Азаров наказав "Ощадбанку" не підставлятися

Середа, 9 червня 2010, 09:08

"Ощадбанк" більше не буде кредитувати державні монополії.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, представляючи керівному складу нового главу наглядової ради банку Ігоря Сотуленка, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Азаров розкритикував дії попереднього керівництва "Ощадбанку" за те, що воно погодилося, на вимогу уряду Юлії Тимошенко кредитувати фінансову заборгованість "Нафтогазу", - йдеться у повідомленні.

"Остання справа - використовувати ресурси державного банку, кошти людей для фінансування вочевидь збиткових операцій в державній монополії "Нафтогаз", - вважає прем'єр.

Реклама:

"Ми більше не допустимо, щоб репутація і стабільність "Ощадбанку" піддавалися ризикам. Надалі ніяких кредитів монополіям ми давати не будемо", - додав він.

Глава уряду доручив керівництву "Ощадбанку" протягом місяця розробити концепцію розвитку держбанку та подати її на затвердження Кабміну.

Азаров поставив перед керівництвом банку завдання зміцнити репутацію безумовно надійного депозитарію коштів громадян, модернізувати обслуговування клієнтів,  розширити клієнтську базу та стати найбільшою за капіталізацією фінансовою установою в Україні.

Прем'єр підкреслив, що банк повинен брати активну участь у кредитуванні народного господарства та державних проектів.

На думку Азарова, особливу увагу "Ощадбанк" повинен приділити кредитуванню інфраструктурних проектів, пов'язаних з підготовкою Євро-2012, комплексних енергоощадних технологій та будівельної галузі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!