Апельсиновий сік подорожчав до 23-місячного максимуму

Вівторок, 22 грудня 2009, 15:08

Ціни на ф'ючерси на апельсиновий сік на Нью-Йоркській товарній біржі ICE виросли до 23-місячного максимуму.

Це відбулося на тлі спекуляцій про можливе скорочення виробництва апельсинів в американському штаті Флорида, який є найбільшим після Бразилії виробником цього фрукта, повідомляє агентство Bloomberg.

Прогнозується, що урожай апельсинів у Флориді знизиться на 17%, в порівнянні з минулим сезоном, після холодів в нинішньому році і посухи, які вплинули на розмір і кількість фруктів.

При цьому в поточному році ціни на апельсиновий сік виросли більш ніж удвічі.

Реклама:

Так, на ICE ф'ючерси на апельсиновий сік з поставкою в березні виросли в ціні на 5,6 цента, або 4,2%, до 1,3995 долара за фунт, найвищого рівня за тиждень.

Раніше ціна досягала позначки 1,425 долара фунт - максимуму з січня 2008 року.

На переконання віце-президента Global Commodity Futures LLC Джоді Тіммонс, у випадку морозів у Флориді березневі контракти на апельсиновий сік виростуть в ціні до 1,54 долара за фунт.

Однак якщо в короткостроковий період не відбудеться ніяких значних погіршення погодних умов, протягом наступних двох тижнів, після 25% цінового стрибка, ціни можуть знизиться до рівня листопада.

Так, згідно з прогнозами Мінсільгоспу США (USDA), виробництво апельсинів у штаті Флорида в 2008/09 маркетинговому році, що закінчився 30 червня, досягне найнижчого рівня за останні 3 роки - 135 млн. ящиків (1 ящик - 41 кг), у той час як за сезон 2007/08 років виробництво досягло 162,4 млн. ящиків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!