У Ющенка не сподіваються на гроші МВФ

Вівторок, 8 вересня 2009, 14:44

Перший заступник голови cекретаріату президента Олександр Шлапак допускає відмову Міжнародного валютного фонду у виділенні Україні четвертого траншу кредиту stand-by.

Про це він повідомив на брифінгу, повідомляє агентство "Українські новини".

"Думаю, не дасть (МВФ) більше нічого до кінця року. Ми не виконали своїх зобов'язань", - сказав він.

Шлапак підкреслив, що в ході останнього візиту в Україну голова місії МВФ Джейла Пазарбашіоглу висловила свою стурбованість тим, що Україна не тільки не виконує умови програми stand-by, а й дезінформує МВФ, надаючи інформацію про виконання тих пунктів програми, які насправді не виконані.

Реклама:

За його словами, чергова місія МВФ прибуде в Україну в жовтні нинішнього року, однак підсумки ознайомлення місії з виконанням українською стороною програми співробітництва, як думає перший заступник глави Секретаріату, навряд чи будуть позитивними.

Водночас Шлапак припустив, що до кінця нинішнього року Україна зможе одержати близько 400 млн. доларів коштів від Світового банку в рамках проекту на розвиток фінансового сектора.

Як повідомлялося, голова ради НБУ Порошенко допускає відстрочку надання четвертого траншу кредиту МВФ stand-by до виконання умов співробітництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!