У Родовід Банку хочуть знову ввести мораторій

Субота, 19 вересня 2009, 10:16

На час вирішення питання про переведення внесків Укрпромбанку в Родовід Банку поновлюється мораторій на задоволення вимог кредиторів строком на один місяць.

Про це пише газета "Дзеркало тижня" з посиланням на директора департаменту банківського нагляду НБУ Василя Пасічника. 

За його словами, мораторій потрібен задля уникнення при передачі справ вкладників у Родовід Банку конфліктів, подібних до того, який відбувся у банку "Київ". 

Водночас остаточне рішення про те, який з банків повинен стати санатором "Укрпромбанку" - "Родовід" чи Ощадбанк, чиновники Мінфіну та НБУ мають прийняти на п'ятничному засіданні, відзначив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербіна.

Реклама:

"Швидше за все, ми станемо банком, у який буде переведено частину зобов'язань Укрпромбанку перед вкладниками", - сказав Щербина.

За його словами, розмір внесків, які переводяться у "Родовід", визначатиметься обсягом "живих" активів.

"Швидше за все, це будуть відділення банку - близько 100 штук", - уточнив він.

При цьому Щербина підтвердив інформацію про те, що забезпечувати передачу відділень Укрпромбанку перед його ліквідацією "Родовіду" буде Андрій Кирієнко.

Останнього, за даними видання, співвласникові Родовід Банку Денису Горбуненко вдалося лобіювати як свого колишнього заступника в якості кандидата на посаду тимчасового адміністратора Родовід Банку за підтримки заступника міністра палива і енергетики Ігоря Кирюшина.

Як повідомлялося, держава може передати з Укрпромбанку в Родовід Банк лише ті депозити, які за сумою не перевищують гарантовану суму Фондом гарантування вкладів фізосіб у 150 тис. гривень.

Внески понад цієї суми залишаться в Укрпромбанку і повертатимуться в процесі його ліквідації.

При цьому банкіри стверджують, що без рекапіталізації з боку держави велика частина внесків буде втрачена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!