Україна може втратити економічий суверенітет?

П'ятниця, 21 серпня 2009, 11:34

Сергій Тігіпко попереджає про ризик втрати Україною економічного суверенітету у разі залучення закордонних експертів до написання Держбюджету.

Про це він сказав, коментуючи наміри Кабміну залучити фахівців МВФ до підготовки держбюджету-2010, повідомляє прес-служба Тигіпка.

"Допускаючи зовнішніх спеціалістів до розробки Державного бюджету, ми свідомо відмовляємося від частини економічної незалежності держави", - вважає він.

На думку Тигіпка, уряд змушений піти на такий крок, щоб збільшити шанси на отримання четвертого траншу кредиту на початку вересня.

Реклама:

"Міжнародний валютний фонд хоче вже на етапі планування державних фінансів проконтролювати виконання своїх умов. Очевидно, у МВФ є серйозні побоювання стосовно виконання Україною взятих на себе зобов'язань з подолання економічної кризи", - сказав він.

"Безперечно, Міжнародний валютний фонд - найбільший кредитор України. Але цілком вистачить того, що ми погодилися на його умови й у цілому дотримуємося їх", - додав Тигіпко.

За його словами, у бізнесі допуск кредиторів до фінансового планування відбувається тільки тоді, коли компанія перебуває в передбанкрутному стані або на стадії банкрутства.

"Держава Україна - аж ніяк не банкрут. Кабінет Міністрів може послуговуватися допомогою експертів, в тому числі й зарубіжних, але розробка бюджету - виняткове право й обов'язок уряду України", - сказав Тігіпко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!