Ціни на промислову продукцію знову падають

Вівторок, 9 червня 2009, 13:35

Ціни виробників промислової продукції в Україні в травні 2009 року знизилися на 0,7% після зростання в попередні чотири місяці.

Про це повідомляється на сайті Держкомстату.

З початку 2009 року зростання цін виробників склало 2,8%, однак в річному обчисленні зростання цін склало всього 1,9%.

Держкомстат нагадав, що в січні ціни виробників виросли на 0,2%, у лютому - на 1,8%, у березні - на 1,1% і в квітні - на 0,4%.

Згідно з його даними, у переробній промисловості в травні цього року порівняно з квітнем ціни виросли на 0,1%. Найсильніше зросли ціни в нафтопереробці - на 4,3%, виробництві цукру - на 3,4%, напоїв - на 1,6%, м'яса та м'ясопродуктів - на 1,5%.

Разом з тим зниження цін в хімії склало 3,4%, виробництві коксу - транспортних засобів і устаткування - 2%, молока та молочних продуктів - на 1,7%.

За даними Держкомстату, в травні поточного року у виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води ціни на тарифи знизилися на 4,0%, при цьому тарифи на електроенергію - на 4,5%, тоді як теплоенергія подорожчала на 0,6%.

В добувній промисловості зниження цін у травні на 0,4% було викликано триваючим падінням цін у видобутку металевих руд - на 1,3%, тоді як у видобутку паливно-енергетичних корисних копалин зростання цін становило 0,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!