"Газпром" оголосив зберігання газу сферою відповідальності України

Вівторок, 30 червня 2009, 08:49

У ВАТ "Газпром" підкреслюють, що зберігання газу в підземних сховищах газу (ПСГ) належить до сфери відповідальності України.

Про це у понеділок заявив заступник голови правління російського концерну Олександр Медведєв, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"На сьогодні газ ми не зберігаємо і зберігати не збираємося. Це відповідальність "Нафтогазу" - закачувати газ до ПСГ для того, щоб транзитна система працювала нормально", - сказав він.

Як відомо, "Газпром" не зберігає газ в українських ПСГ із 2006 року.

Реклама:

Наприкінці травня 2009 року російська сторона почала висловлювати занепокоєння щодо недостатніх, на її думку, темпів закачування газу в ПСГ України.

Росія запропонувала європейських інституціям і компаніям надати Україні кредит для закачування необхідних обсягів газу до ПСГ.

За даними української сторони, сума кредиту повинна становити 4,2 млрд. доларів.

29 червня в Брюсселі відбулися технічні консультації Єврокомісії з представниками міжнародних фінансових організацій, європейських газових компаній, а також України та Росії щодо вирішення питання поставок газу в зимовий період.

Джерела, близькі до переговорів, кажуть, що Україна може отримати близько 2 млн. доларів кредиту, але лише - в обмін на здійснення структурних реформ у газовій галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!