Росія просить МВФ розібратися з платежами України за газ

Понеділок, 1 червня 2009, 15:39

Росія попросила МВФ вивчити ситуацію щодо платоспроможності України за газ.

Про це на брифінгу в Москві заявив віце-прем'єр - міністр фінансів Росії Олексій Кудрін, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми попросили Міжнародний валютний фонд додатково вивчити ситуацію із зовнішніх платежів України за газ, це, по суті, виконання торгово-платіжного балансу", - сказав він.

За його словами, Україна стоїть на межі, коли вона "не зможе в повній мірі забезпечувати платежі по газу", що дуже непокоїть Москву.

Реклама:

Кудрін сказав, що ув п'ятницю провів зустріч з одним із представників керівництва МВФ та обговорив ситуацію по Україні, Білорусії і Росії.

Зокрема, за його словами, російська сторона в ході зустрічі звернула увагу МВФ "на необхідність повноцінної підтримки України в умовах світової фінансової кризи".

Крім того, він нагадав, що Росія направила листа до ЄС про готовність спільними зусиллями розробити заходи підтримки Києва для того, щоб не зірвати поставки газу, а також заповнення підземних сховищ України.

"Як ми очікуємо, це має бути і МВФ, і ЄС, і тоді Росія готова теж приєднатися до цих зусиль", - сказав Кудрін.

Він підкреслив, що, на думку російської сторони, "Захід повинен бути зацікавлений в цій підтримці, щоб не допустити будь-то провалу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!