Суд зобов'язав ліквідувати "УкрГаз-Енерго"

Понеділок, 1 червня 2009, 15:32

У понеділок Апеляційний господарський суд Києва прийняв рішення, яким зобов`язав засновників вжити заходів щодо ліквідації у встановленому порядку ЗАТ "УкрГаз-Енерго".

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на слова першого заступника міністра юстиції Євгенія Корнійчука.

Як повідомлялося, 18 травня Київський апеляційний господарський суд оголосив перерву у справі про ліквідацію "УкрГаз-Енерго".

1 жовтня 2008 року Господарський суд Києва ухвалив рішення про ліквідацію ЗАТ "УкрГаз-Енерго".

Реклама:

Позивачем в спорі виступав НАК "Нафтогаз України", відповідачем - ЗАТ "УкрГаз-Енерго", RosUkrEnergo і Шевченківська райадміністрація. Третіми особами виступали Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфін, Мінюст і Кабмін.

Рішенням суду визнано недійсним рішення установчих зборів засновників "УкрГаз-Енерго" від 2 лютого 2006 року, рішення загальних зборів акціонерів від 28 квітня 2007 року, статут компанії, затверджений рішенням установчих зборів засновників, зміни в статуті, затверджені рішенням збори акціонерів від 28 квітня 2007 року.

Також визнано недійсною державну реєстрацію "УкрГаз-Енерго".

Згідно з рішенням суду компанія має бути закрита шляхом ліквідації. Водночас суд відмовив у створенні ліквідаційної комісії.

Створене в лютому 2006 року ЗАТ "УкрГаз-Енерго" є спільним підприємством НАК "Нафтогаз України" і компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія).

З квітня 2006 року до січня 2008 року ЗАТ "УкрГаз-Енерго" було єдиним постачальником природного газу до України. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!