Opel обійдеться в 500 мільйонів євро

Понеділок, 1 червня 2009, 11:03

Компанія Magna заплатить за свою частку в Opel 500 млн. євро.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на німецьку газету Allgemeine Sonntagszeitung.

Виплата буде здійснюватися протягом 5 років.

Раніше повідомлялося, що Magna і Сбєрбанк Росії готові вкласти в Opel 700 млн. євро і розраховують отримати 55% акцій - 20% і 35% відповідно.

General Motors збереже за собою частку в 35%, решта 10% будуть належати працівникам Opel.

Німеччина вибрала в суботу канадську Magna International Inc, що виступає в альянсі з російським Сбєрбанком і ВАТ "ГАЗ", в якості покупця європейського підрозділу General Motors, що випускає 2 млн. автомашин на рік.

Консорціум, очолюваний Magna, отримає німецький підрозділ Opel, британський Vauxhall, а також бізнес з випуску автомашин Chevrolet в Росії, повідомила The Wall Street Journal.

GM Europe, що випускає машини під марками Opel і Vauxhall, отримає, як оголосив у суботу міністр фінансів Німеччини Пеер Штайнбрюк, кредитні гарантії від федерального уряду Німеччини й чотирьох земель на 1,5 млрд. євро, щоб продовжити випуск продукції до тих пір, поки покупець і продавець остаточно не домовляться.

Передбачається, що фінальну угоду між сторонами буде підписано через 4-5 тижнів.

Глава "Сбєрбанку" Герман Греф бачить в цій угоді нові можливості з точки зору реструктуризації автомобільної промисловості Росії.

"Ми зацікавлені в тому, щоб за допомогою придбання такого роду активу могла бути реструктуризована автомобільна галузь Російської Федерації, - зазначив він в інтерв'ю телеканалу "Вести". - Це дуже гарний шанс для Росії - отримати за безпрецедентно низькою ціною одного з найбільш просунутих на сьогодні з точки зору технологій європейського виробника ".

Представник групи "ГАЗ" Олена Матвєєва сказала, що російський автовиробник є в угоді індустріальним партнером і має намір надати для Opel власну виробничу площадку.

"ГАЗ" придбав не так давно у Chrysler лінію для випуску до 180 тис. машин на рік, і на ній можуть вироблятися в майбутньому машини Opel.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!