Українські системи грошових переказів відвоювали 10% ринку

Понеділок, 6 квітня 2009, 18:55

За минулий рік за допомогою українських систем грошових переказів в Україну було відправлено 10,47% всіх переказів або 302 млн. дол/

Про це повідомили в департаменті платіжних систем Нацбанку, пише видання "Дело".

На сьогоднішній день українськими бізнесменами створено дві системи міжнародних переказів - PrivatMoney ("Приватбанк") і Avers (банк "Фінанси та Кредит"). За допомогою PrivatMoney в Україну було відправлено 297 млн. дол., за допомогою Avers - 0,05 млн. дол.

Всього за минулий рік в Україну було відправлено 2,9 млрд. дол., з них найбільша сума була відправлена міжнародними системами переказів.

З міжнародних систем переказів мігранти найчастіше користувалися послугами Western Union - 43%, "Юністрім", - 16%, MoneyGram - 12%, "Мигом" - 7,5%, "Контакт" - 5%. Американські системи продовжують залишатися лідерами, займаючи 55% на ринку систем переказів, створених нерезидентами.

Однак російські системи, хоча і займають 42% ринку, але розвиваються набагато інтенсивніше. 2005 року за допомогою російських систем було відправлено 19% всіх переказів, 2006 року - вже 30%. На відміну від американських, російські системи найчастіше пропонують більш вигідні тарифи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!